Lijkt Fitchef en of Fitchef turbo je een goed boek maar ben je er nog niet helemaal uit? Wil je eerst meer duidelijke informatie voordat overgaat tot aanschaf van het boek?

Begrijpelijk!

Ik heb beide boeken laatst aangeschaft “Fitchef en Fitchef Turbo”. Ik zal in deze uitgebreide Fitchef review het boek binnenstebuiten keren, zodat jij straks niet voor verassingen komt de staan.

Kan Fitchef jou helpen?

Veel mensen dromen van een fit en slank lichaam. Het is toch heerlijk als je in de zomer gewoon in je bikini of zwembroek over het strand kunt lopen, zonder dat je jezelf moet schamen omdat alles er aan alle kanten uitpuilt? 😉

Daarnaast is het prettig om jezelf fit te voelen en dat gaat meestal samen met het kwijtraken van overtollig gewicht.

Waarschijnlijk heb je al tal van diëten geprobeerd, maar val je uiteindelijk terug in oude gewoontes en vliegen de kilo’s er binnen een afzienbare tijd weer aan.

Vaak komt dit komt doordat je lichaam na een dieet de ontbrekende voedingstoffen graag direct weer wil aanvullen. 

“Weer opnieuw beginnen. Al die verschillende antwoorden op vragen hoe we het beste kunnen afvallen en fit worden. We worden er soms moedeloos van!”

Het Fitchef boek Fitchef van Mark van Oosterwijck speelt op al deze vragen in en kan hier waarschijnlijk verandering in brengen.

Het is een boek vol met recepten die voor iedereen je levensstijl kan veranderen.

Lekker eten, recepten die in de smaak vallen. En als klap op de vuurpijl ook nog eens jouw lichaam veranderen in een gezond en topfitte body, die best op het strand gezien mag worden. 

Zelfs als je weinig tijd hebt, kun je toch het maximale uit jezelf halen met dit boek als leidraad.

Het boek Fitchef lijkt de perfecte leidraad om een gezond en fit lichaam te creëren.

De recepten zijn betaalbaar en eenvoudig te bereiden en eindelijk kun je het hongergevoel onderdrukken. Dit klinkt als een ideale levenswijze!

Kennismaken met het Fitchef boek

Op een overzichtelijke manier laat ik je kennismaken met het boek. Het gaat hier niet alleen om een Fitchef Review, maar ook wat het boek voor jou kan betekenen. Wie is de man die het boek heeft geschreven en wat vinden deskundigen van het boek? Allemaal zaken die in dit artikel duidelijk naar voren komen, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

Velen gingen je voor en ook hun ervaringen zijn in dit artikel opgenomen. Deze FitChef ervaringen kunnen je helpen om te beslissen of dit boek voor jou ook de ideale oplossing is.

De boeken van Mark van Oosterwijck

De schrijver Mark van Oosterwijck heeft als eerste het boek Fitchef uitgebracht en na de vele enthousiaste reacties kwam er een vervolg, namelijk het Fitchef Turbo boek.

Beide boeken staan vol met eiwitrijke recepten voor ieder moment van de dag. Het eerste boek bevat meer dan 100 recepten, het Turbo boek bevat meer dan 80 recepten.

Wat eigenlijk gelijk aan de recepten opvalt, is de eenvoud van het bereiden. Het vraagt geen enorme vakkennis om met deze recepten een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Binnen 15 tot 30 minuten zijn de gerechten klaar en bij het Turbo boek is de bereidingswijze nog sneller.

Het belang van een gevarieerde voeding

Er is veel variatie in de gerechten, voor iedereen is er wel een ontbijt, lunch, tussendoortje of diner gerecht te vinden wat door de smaakpapillen wordt goedgekeurd.

Daarnaast bieden de gerechten de mogelijkheid om gevarieerd te eten, wat zeker belangrijk is voor de gezondheid. Deze gerechten stellen je in staat om heerlijk te eten en toch gelijk af te vallen, wie wil dat nou niet?

Bij ieder recept wordt de voedingswaarde vermeld, waardoor je precies weet wat je binnen krijgt. Alles is duidelijk omschreven en je kunt precies zien wat je moet doen om af te vallen of eventueel bij te komen.

In de boeken is ook veel achtergrondinformatie te vinden. De schrijfwijze is overzichtelijk en daardoor leest het makkelijk weg.

Hoeveel mag je eten per dag?

In het boek Fitchef kun je ook handige tips vinden om te bepalen hoeveel je mag eten per dag. Dat is nou eenmaal voor iedereen verschillend. En dit hangt natuurlijk allemaal nauw samen met het doel wat je wilt bereiken.

Het boek helpt je te bepalen hoeveel vetten, eiwitten of koolhydraten voor jou verstandig zijn.

Iemand die bijvoorbeeld spiermassa wil kweken, wil niet dat het verbranden van vet ten koste gaat van de spiermassa. Recepten met veel eiwitten zijn dan een juiste keuze om bouwstenen te leveren voor de spieren.

Dit soort feitjes en weetjes zijn een handige hulp om je doel te bereiken en je kunt ze allemaal terugvinden in het boek.

Belangrijke punten om het vol te houden

De inhoud van het boek is eigenlijk gebaseerd op een aantal pijlers. 

Hieronder de belangrijke speerpunten die bijdragen aan het volhouden van gezonde levensstijl:

 • Recepten moeten makkelijk te bereiden zijn;
 • Ingrediënten moeten makkelijk verkrijgbaar en betaalbaar zijn.
 • Structuur in je voedingspatroon kunnen creëren;
 • Recepten moeten lekker zijn;
 • Honger hebben is niet de bedoeling;

De bovenstaande punten zorgen dat je niet zo snel afhaakt door de complexiteit van de bereidingswijze, dit kan namelijk voor veel mensen een drempel zijn.

Als je op een simpele manier makkelijke, lekkere en betaalbare maaltijden kunt maken, hou je het ongetwijfeld veel langer vol.

Op deze manier wordt het echt eenvoudig om je lifestyle aan te passen. Voor mij is het de perfecte handleiding voor je nieuwe voedingspatroon.

Fitchef helpt bij volhouden

“Dankzij een in te vullen weekmenu wordt het echt eenvoudig om met je gezonde lifestyle te starten.”

Wie is Mark van Oosterwijck?

Mark van Oosterwijck fitchef review Mark van Oosterwijck staat voor kwaliteit wat betreft inhoud en uitvoering. Niet alleen de inhoud van het boek is van een hoog niveau, maar ook het boek zelf ziet er goed en degelijk uit.

Een dik en stevig gebonden boek, wat zelfs bij intensief gebruik wel een tijdje meegaat. De vormgeving is helder en de afbeeldingen geven het boek een luxe uitstraling.

Mark van Oosterwijck en zijn team hebben er een mooi en compleet boek van gemaakt. Mark is al vanaf zijn jeugd geobsedeerd door goede voeding. Juist omdat hij als kind overgewicht had, heeft hij zich volledig verdiept in het belang van goede voeding en fitness.

Sinds een tijdje deelt hij zijn ervaringen met anderen, onder andere door boeken en blogs. Drogespieren.nl is bijvoorbeeld de website van Mark, waar je alles kunt vinden over motivatie, spiermassa, gezondheid, recepten, afvallen en andere onderwerpen die met fit en slank zijn te maken hebben.

Met de drie boeken die hij inmiddels heeft uitgebracht, probeert hij andere mensen te motiveren en te helpen om zo gemakkelijk mogelijk fit te worden en eventueel af te vallen.

Stap voor stap brengen de Fitchef boeken je terug naar een gezonde levensstijl, waardoor je jezelf steeds fitter gaat voelen. Met als eindresultaat dat je nooit meer terug wilt naar die ongezonde levensstijl.

Jouw Fitchef ervaringen zullen waarschijnlijk ook weer andere mensen motiveren.

In een korte tijd veel gewicht verliezen?

In het boek is veel achtergrondinformatie te lezen, maar er zijn ook veel gezondheidstips die je kunt toepassen. Je moet Fitchef niet zien als een boek wat je vertelt hoe je in een zeer korte tijd heel veel kunt afvallen.

Dergelijke crash diëten zijn niet goed voor de gezondheid en zorgen meestal voor een boemerangeffect.

Het Fitchef boek valt niet onder een crash dieet.

In dit boek wordt juist aangegeven dat het tijd kost om af te vallen, dus dat het niet gaat om een dieet wat slecht voor je is.

Het gaat hier om een gezonde manier van afvallen en om een fit lichaam te creëren. Dit levert ook constantere resultaten op. Fitchef is ook niet zomaar een normaal koolhydraatarm dieet, het is zeer geschikt voor sporters die ‘droog’ willen worden.

Eigenlijk is het helemaal geen dieetboek, het is meer een handleiding om je voeding en levensstijl aan te passen, waardoor je ook nog eens afvalt.

Tip: Gebruik het Fitchef boek als handleiding om je voeding en levensstijl aan te passen

Ook voor vegetariërs of glutenvrije eters?

Het boek is niet speciaal afgestemd op vegetariërs. Er staan wel een paar vegetarische gerechten in, maar in veel gerechten wordt ook vlees gebruikt.

Tegenwoordig zijn er natuurlijk veel vleesvervangers te verkrijgen in de winkel, dus dit zou een oplossing kunnen zijn om toch voor het boek te gaan. Bij de meeste recepten heb je de keuze of je ze met koolhydraten of zonder koolhydraten wilt bereiden.

Wil je glutenvrij eten? Dan kun je de ingrediënten met gluten vervangen voor een variant zonder gluten. In het boek staan veel eiwitrijke recepten die erg smakelijk zijn. Je kunt de recepten ook op een eenvoudige manier vinden op de ingrediënten, bijvoorbeeld per eiwitbron.

Dat is makkelijk als je bijvoorbeeld iets wilt klaar maken met eieren, je hebt zo een passend recept gevonden. Je kunt wel zien dat Mark een voorkeur heeft voor eiwitrijke recepten. Dat is niet voor niets.

Deze recepten onderdrukken het hongergevoel en stimuleren de vetverbranding. Daarnaast zijn het de ideale bouwstenen voor een strakker vrouwenlichaam en een gespierder mannenlichaam.

Fitchef recepten onderdrukken het hongergevoel en stimuleren de vetverbranding.”

Mijn Fitchef review en andere ervaringen

De eerste indruk van het boek is zeer positief. Het ziet er goed uit en de recepten zijn eenvoudig en smakelijk.

De betaalbare en alledaagse ingrediënten zorgen dat je er nooit tegenop ziet om een van de gerechten te bereiden, zeker ook omdat je het snel op tafel hebt staan.

De extra informatie over voeding en diëten leest makkelijk weg en is zeer nuttig. Als ik de Fitchef ervaringen op het internet bekijk, zijn er veel positieve reacties:

Review FitchefReview FitchefReview FitchefReview Fitchef

“Natuurlijk waren er ook wat minpunten te lezen bij de Fitcheck reviews, het ging voornamelijk om het feit dat er bij het eerste boek niet bij alle gerechten een foto staat, bij Fitcheck Turbo is dit wel het geval.”

Daarnaast heeft het eerste boek geen compleet weekmenu, deze kun je wel zelf samenstellen. Het gaat hier ook niet om een dieetboek wat je vertelt wat je op ieder moment van de dag zou moeten eten.

Facebook Reviews

Deskundig oordeel

Natuurlijk is het boek ook onder ogen gekomen van professionals. Ook zij zijn enthousiast. Een orthomoleculair therapeut heeft het boek zelfs in zijn top drie geplaatst als het gaat om afvallen en het krijgen van een toplichaam.

Juist omdat Fitchef je laat zien hoe je op een gezonde en duurzame manier kunt afvallen en mensen bewust maakt van een gezonde voeding, valt deze methode ook bij deskundigen in de smaak.

Iedere lichaamsfunctie heeft de juiste voedingsstoffen nodig, het boek legt uit om welke voedingsstoffen het hier gaat. Met de recepten kun je precies zien of je deze voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen krijgt.

Veel diëten zijn vaak gefocust op het vermijden van bepaalde voedingsstoffen, wat je uiteindelijk een tekort aan de betreffende voedingsstof oplevert. Een gezond lichaam kan nu eenmaal niet goed functioneren zonder de zogeheten macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, en vetten.

Met Fitchef wordt er geen enkele voedingsstof weggelaten of bestempeld, maar worden zij in de juiste verhoudingen verwerkt in de recepten. Precies zoals een gezond dieet eruit zou moeten zien.

Doordat je alle voedingsstoffen in voldoende mate zijn verwerkt in de recepten, zou je denken dat je ook te veel calorieën binnen krijgt.

Juist omdat de eiwitrijke gerechten zo zijn samengesteld dat ze verzadiging geven met minder calorieën, hoef je jezelf daar geen zorgen over te maken.

Nuttige achtergrondinformatie

Behalve alle recepten, staat er in het boek veel nuttige achtergrondinformatie. Juist deze informatie helpt je om de juiste keuzes voor jouw voeding te maken.

De informatie leest makkelijk weg, geen ellenlange stukken op tientallen bladzijden. Iedereen heeft wel eens vragen als het gaat om de juiste voeding en op de volgende vragen kun je een antwoord vinden in het boek:

 • Hoeveel koolhydraten per dag zijn toegestaan?
 • Waarom zijn eiwitten belangrijk?
 • Moet je vetten altijd mijden? Of zijn er ook belangrijke vetten?
 • Welke voedingsmiddelen kun je beter wel vermijden?
 • Hoeveel kan ik eten om af te vallen zonder spiermassa te verliezen?
 • Ik wil aankomen, hoe doe ik dat op een verantwoorde manier?

Een duidelijk Fitchef review

Hopelijk heb ik met het review een duidelijk beeld kunnen schetsen van het Fitchef boek. Natuurlijk kun je pas echt bepalen of deze lifestyle volgen echt wat voor jou is, als je zelf ervaringen met Fitchef hebt.

Het is in ieder geval het proberen waard. Tenslotte vind jij het ook belangrijk als je een gezond en fit lichaam hebt. Probeer het gewoon en misschien wil je binnen de kortste keren ook het Fitchef Turbo boek aanschaffen.

Tip: Gebruik kortingscode 5555 bij je bestelling voor €5,- korting!

Share This