Voordat ik met jullie een heerlijke pastasalade met zalm recept deel, wil ik jullie graag eerst vertellen wat de voordelen zijn van het eten van zalm voor de gezondheid. En waarom vette vis, zoals zalm, rijk aan omega 3 beter is dan visolie.

TIP: Wil je graag op gezond gewicht blijven of komen zonder te hoeven sporten? Of ben je op zoek naar een eiwitrijk dieetboek met weekmenu’s? Ruim 20.000 mensen gingen jou voor!

Gezondheidsvoordelen Zalm

Zalm bevat enorm veel gezonde eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. Daarom is dit ook zeer gezond en heeft het veel goede effecten op je lichaam. Ook halen we vitamine D uit dit visje. Naast dit zijn er nog meerdere voordelen:

Hart en vaatziekten voorkomen

Zalm bevat gezonde vetten en hebben een positieve werking op je hart. Ze reguleren de werking op je hartritme. Twee keer per week vis eten is eigenlijk een must! Als je regelmatig hiervan eet, verklein je de kans op een herseninfarct met wel 40%. Ook heeft dit stukje vis een positieve werking op hart en vaatziekten.

Cholesterol verlagen

Omega 3 vetten zorgen ervoor dat je cholesterol verlaagd. Deze stof bevindt zich in de zalm.

Dementie preventie

Naast dat omega 3 goed is voor bovenstaande punten, werkt het ook nog eens ontstekingsremmend. Dit kan dus dementie tegengaan.

Mooie gladde huid

De vetten in zalm zorgt er voor dat vocht geblokkeerd wordt door je huidcellen. Dit betekent dat er er meer en beter collageen geproduceerd wordt en je huid elastischer wordt.

Gezonde groei lichaam

Zalm zorgt voor een goede groei en gezonde ontwikkeling van het lichaam.

Haaruitval tegengaan

Dit stukje vis is onmisbaar wanneer je te kampen hebt met haaruitval of vermindering van haar dikte. Vanwege de vetten zul je merken dat naarmate je meer hiervan neemt dat je haar weer zijn eigen glans terugkrijgt en sterker zal aanvoelen.

Depressie voorkomen

Visolie en vitamine D tekort zouden in relatie staan met depressiviteit. Zalm zou daarom een mooie toevoeging zijn aan je menu’s. Hoeveel je aan visolie of vis moet nemen is alleen niet precies duidelijk, volgens onderzoeken.

Vitamine voor ogen

Visolie zijn eigenlijk de vitamientjes voor de ogen. Het zorgt voor een beter zicht. Ook zorgt het ervoor dat het oogproblemen kan voorkomen die ontstaan bij het ouder worden.

Snel spiermassa kweken

In zalm zit veel eiwitten. Deze stoffen zijn gezond voor het lichaam/spierstelsel en kunnen naast de juiste beweging ervoor dat je snel spiermassa kan kweken. Het is een echte superfood!

Zalmfilet en biologische zalm zijn een gezonde optie, maar wil je bewust de beste kwaliteit en de meest gezonde zalmsoort, kies dan voor de wilde zalm!

Waarom vette vis zoals zalm beter is dan visolie

Vette vis is ongetwijfeld een van de gezondste keuzes die je kan maken als je voor dierlijke voedingsmiddelen kiest, en dat heeft zo zijn redenen. Tegenwoordig opteren veel mensen echter vaker voor supplementen die, naar verluid, dezelfde voedingsstoffen bevatten als vis, maar dan in de vorm van een pilletje of poederen.

Toch zijn er meer dan genoeg redenen om toch te kiezen voor omega 3 uit vette vis, zoals zalm, en niet voor een supplement. Een overzicht daarop is hier wel van belang als je zo gezond mogelijk wil worden en blijven!

Waarom kiezen voor zalm in plaats van visolie?

1. Zalm is natuurlijk, supplementen niet 

Een eerste vanzelfsprekende voordeel van vette vis bestaande uit omega 3 zoals zalm (maar ook andere vissoorten), is dat de voedingsstoffen die erin aanwezig zijn zich in hun natuurlijke ‘pakketje' bevinden. Vooral de omega-3 vetzuren die in zalm aanwezig zijn, zijn in hun natuurlijke vorm veel beter opneembaar. Kies je voor een supplement, dan kan je nooit echt zeker zijn van diezelfde kwaliteit.

2. Kiezen voor vette vis omega 3, een win-win situatie 

Een supplement is precies wat het woord zegt: een aanvulling op je huidige dieet. Als je voor natuurlijke voedingsmiddelen kiest, zoals zalm, dan geniet je echter van twee voordelen in één: een volwaardige onderdeel van een gezonde maaltijd én de voedingsstoffen die er van nature in voorkomen. Waarom zou je voor visolie kiezen als alle werkzame stoffen daarin ook in bijvoorbeeld een gezonde pastasalade met zalm voorkomen?

3. Eiwitten en essentiële vetzuren 

Dat brengt ons meteen naar de volgende reden waarom je voor vette vis, bestaande uit omega 3, zou moeten kiezen; zalm bevat naast omega-3 vetzuren natuurlijk ook heel wat eiwitten, gezonde vetten, essentiële vetzuren en vetoplosbare vitamines. In een visolie supplement vind je die niet terug, juist omdat het kunstmatig is.

4. De smaak is ook belangrijk 

Vaak vergeten mensen dat voeding niet louter functioneel is, maar ook een psychologische rol vervult. Hoewel supplementen misschien in veel gevallen geconcentreerder zijn dan zalm, tenminste als het gaat om omega-3 vetzuren, missen ze één ding: smaak. De psychologische voldoening die je haalt uit gezonde, natuurlijke voeding kan door geen enkel supplement vervangen worden. Vette vis is dus ook op dat vlak supplementen een stapje voor!

Haal het beste uit zalm: een overheerlijke pastasalade met zalm 

Zalm maakt overduidelijk een belangrijk deel uit van een gezonde levensstijl, zelfs in vergelijking met een visolie supplement. Bovenstaande redenen maken meteen duidelijk waarom kiezen voor natuurlijk vette vis zoals zalm altijd een betere beslissing zal zijn dan vertrouwen op supplementen alleen.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je effectief een heerlijk gerecht kan maken met zalm, om de smaak die er zo uniek aan is nog beter tot uiting te doen komen. Dat is precies waar een vast recept je bij kan helpen, zoals deze pastasalade met zalm. Combineer je een stukje vette vis met groentjes bij een pastasalade met zalm, dan krijg je een gerecht dat niet alleen nog lekkerder is, maar ook nog méér bijdraagt aan je gezondheid!

Het recept: Pastasalade met zalm

Er zijn verschillende zalm recepten, maar dit recept ‘’ Pastasalade met zalm’’ bevat veel eiwitten, is super easy om te maken en smaakt ook nog eens heerlijk! Ideaal ook voor de vegetariërs onder ons!

Benodigdheden per persoon:

 • 100 gram zalm filet OF wilde zalm
 • 20 gram rucola optioneel (rucola slamix of veldsla)
 • 100 gram snoeptomaatjes / cherrytomaatjes
 • 20 gram hazelnoten of walnoten
 • 1 ei
 • 70-80 gram volkoren pasta
 • ketoembar (gewoon bij de AH verkrijgbaar)
 • peper

Bereidingswijze:

 • Snij de zalm in stukjes en bak ze totdat ze gaar zijn. Laat ze erna op een bord afkoelen.
 • Kook de pasta 12 minuten.  Giet het daarna af en spoel het met koud water af. Laat het uitlekken.
 • Kook het eitje en spoel deze koud af.
 • Voeg de rucola in een kom, met de volkoren pasta en snoeptomaatjes.
 • Snij het eitje in stukjes en voeg deze toe.
 • Meng alles door elkaar en voeg wat olijfolie toe, wat peper en ketoembar. En klaar is je pastasalade met zalm!

Eetsmakelijk!

Heb jij de smaak te pakken?

Wil jij meer weten over eiwitrijke recepten die helpen bij spieropbouw en vetverlies? Kijk dan eens naar de FitChef boeken! In de FitChef boeken vind je snel te bereiden recepten die je helpen bij spieropbouw en vetverlies. Met de recepten die in de FitChef kookboeken staan heb je binnen no time een eiwitrijk recept op tafel.

In de kookboeken van fitchef vind je eiwitrijke recepten voor ieder moment van de dag die uitermate geschikt zijn voor een fit, gezond én atletisch lichaam. In de boeken van FitChef vind je nog meer zoals: een vijf stappenplan waarmee je een persoonlijke weekmenu kunt creëren, voorbeeld weekmenu’s, bewaartips en meal prep tips. Laat deze kans dus niet liggen en schaf deze kookboeken aan om zo goed bij te kunnen dragen aan jouw spieropbouw en vetverlies.

Bestel vandaag en je ontvangt direct 25% korting op beide dieetboeken. Leuk voor jezelf maar nog leuker om als cadeau weg te geven!

Share This