Met deze eiwitrijke recepten voor de lunch eet je super gezond! Gezond eten is belangrijk. Het is vooral belangrijk dat je genoeg vitaminen, mineralen en eiwitten binnen krijgt.
Gezond eten is belangrijk. Het is vooral belangrijk dat je genoeg vitaminen, mineralen en eiwitten binnen krijgt. Maar ervoor zorgen dat je elke dag genoeg eiwitten en mineralen binnenkrijgt kan lastig zijn. Soms heb je niet genoeg inspiratie of vindt je koken gewoon lastig.
Daarom hebben wij voor jou een aantal eiwitrijke recepten voor de lunch uitgezocht die jouw helpen om alle benodigde eiwitten, vitaminen en mineralen binnen te krijgen.
Inhoud
Eiwitrijke voeding is belangrijk omdat het je concentratie vermogen bevorderd, bijdraagt aan je spieropbouw en vetverlies. Bovendien draag je daarmee bij aan een gezond en fit lichaam, waardoor je minder last hebt van stress en concentratieproblemen. Eiwitrijke voeding is bevorderlijk voor de aanmaak van diverse stofjes in je lichaam en hersenen.
TIP: Wil jij meer weten over eiwitrijke recepten die helpen bij spieropbouw en vetverlies? Kijk dan eens naar de Afslank Receptenbijbel !
Er zijn weinig mensen die er van op de hoogte zijn dat linzen en peulvruchten een hoog gehalte aan eiwitten bevatten. Veel mensen slaan het gebruik van linzen en bonen in voeding dan ook vaak over, wat zonde is daar linzen en peulvruchten erg eiwitrijk zijn en een goede aanvulling op je voeding. Het is daarom ook aan te raden om meer linzen en peulvruchten aan je voedingspatroon toe te voegen. Daarom dit eiwitrijke recept voor een maaltijdsoep met linzen, zwarte bonen, bleekselderij en tomaten.
Maak de soep zo pittig als je zelf wilt. Door er een rode peper aan toe te voegen maak je de soep pittiger, met Griekse yoghurt erin wordt de soep zachter van smaak. Het is mogelijk om de soep te pureren, maar dan verlies je wel de bite van de bleekselderij en de wortel. Dit gerecht is zeer geschikt als lunch of avondeten en je kunt er ook nog brood bij doen als je wilt.
Ras el Hanout betekent: “ het hoofd van de winkel”. Het is een kruidenmengesel afkomstig uit Marokko en bestaat uit minimaal 20 specerijen. Het bestaat meestal uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk.
Vis is erg eiwitrijk en mag daarom niet ontbreken in een eiwitrijk dieet. Daarom voor jou twee snelle eiwitrijke recepten met veel vis. Het zijn twee recepten die zowel geschikt zijn als ontbijt en lunch en daarom de moeite waard.
Laat de tonijn goed uitlekken en meng het met de sla, mayonaise en mierikswortel en de vijf cherry tomaatjes.
Meng het geheel goed door elkaar.
Rooster de sneetjes bruin brood en leg de salade erop.
Nu kun je genieten van een heerlijke toast met tonijnsalade.
Je kunt er eventueel nog wat olijfolie aan toevoegen als je een wat smeuiger geheel wilt.
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd tijdens het voorverwarmen de prei fijn en fruit deze in een pan.
Snijd de reepjes gerookte zalm in stukjes.
Klop de eieren en de room en voeg het zout, de peper en nootmuskaat toe samen met de prei.
Je bekleedt een bakvorm (grote ronde springvorm voor taart) met het bladerdeeg.
Vervolgens verdeel je de reepjes zalm in de vorm en giet je het mengsel van ei erover heen.
Zet het een halfuur in de oven en je Quiche is klaar.
Ontdek hoe je fit en slank kunt worden met deze lekkere en gezonde afslank recepten!