Geen vlees eten heeft meerdere voordelen voor jouw gezondheid en levensstijl. Heb jij altijd al willen stoppen met het eten van vlees, maar lukt het je toch niet?

Vind je het moeilijk om vlees te laten staan, maar zou je het wel graag willen minderen? Lees dan gauw verder.

In dit artikel lees je wat de voordelen zijn voor jouw gezondheid wanneer je vlees uit jouw voedingspatroon haalt.

Tip: Wil je op een gezonde manier afvallen? Bekijk dan wat dit dieetboek met o.a. vegetarische recepten, voor jou kan betekenen.

De lichamelijke effecten:

Geen vlees eten heeft een enorm effect op jouw lichaam!

Het is zeker waar dat vlees veel eiwitten en belangrijke voedingsstoffen bevat, maar dit betekent niet dat je perse vlees nodig hebt om deze bouwstoffen binnen te krijgen. Vlees bevat namelijk naast belangrijke bouwstoffen, ook stoffen die minder goed zijn voor jouw lichaam.

Wanneer je stopt met vlees eten, zul je veel minder vet binnen krijgen. Vlees bevat veel vet en te veel vet is niet goed voor jouw lichaam. Dit vet is in veel gevallen verzadigd vet wat slecht is voor jouw gezondheid.

Eet je veel vlees? Dan krijg je al snel te veel vet binnen. Wanneer je stopt met het consumeren van vlees, verminder jij jouw intake van vet. Te veel dierlijk vet resulteert in veel gevallen tot hartproblemen.
Verschillende onderzoeken wijzen uit dat vegetariërs minder risico hebben op hart en vaatziekten.

Een studie die zich richt op het metabolisch syndroom, wijst uit dat 25% van de vegetariërs gevoelig is om dit syndroom te ontwikkelen, in tegenstelling tot 39% van de vleeseters. Het metabolisch syndroom is een pijler voor hart en vaatziektes.

Wanneer je geen vlees eet, haal je jouw bouwstoffen uit andere voedselbronnen. Vegetariërs eten daarom vaak gevarieerder, meer vezels en meer groente en fruit. Dit draagt allemaal bij aan een betere algehele gezondheid. Door meer groente en fruit te eten in plaats van vlees, krijg je genoeg bouwstoffen binnen, maar minder vetten. Hierdoor voorkom je een verhoogd cholesterol gehalte.

De mentale effecten:

Andere effecten vegetarisch eten, zijn de effecten die het op jouw mentale gesteldheid uitvoert. De mentale effecten vegetarisch eten wordt vaak te weinig benoemd. Vlees bevat niet alleen veel vet, omdat het van een dier afkomstig is, bevat het ook veel hormonen.

Wanneer je veel vlees consumeert, is de kans groot dat je overbodig veel hormonen binnenkrijgt. Dit heeft een enorme invloed op jouw hormoonhuishouding en direct invloed op jouw mentale gesteldheid.

Wanneer jouw hormonen in disbalans zijn, kun je last krijgen van veel mentale problemen. Een algeheel gevoel van moeheid is bijvoorbeeld karakteristiek van een disbalans in de hormoonhuishouding. Ook depressieve gevoelens worden grotendeels aangestuurd door een tekort of overschot aan bepaalde hormonen.

Eet jij veel vlees? Dan krijg je daarmee ook gelijk veel hormonen binnen die invloed hebben op jouw mentale gezondheid.

De effecten vegetarisch eten gaan verder dan alleen lichamelijk. Stop je met vlees eten? Veel mensen krijgen direct meer lichamelijke energie en meer vrijheid in hun hoofd.

Geen vlees en afvallen

Klopt het dat je door het minderen of stoppen van vlees eten kunt afvallen? Dat is zeker waar, maar of dat jouw reden moet zijn om te stoppen met vlees eten? Afvallen kan een natuurlijk proces zijn, of een teken dat je een tekort aan voedingsstoffen binnenkrijgt.

In veel gevallen kunnen mensen die geen vlees eten afvallen in een rap tempo omdat ze automatisch gezonder gaan eten. Val je echter te snel en te veel af in een korte periode? Dan is dat een teken dat je te weinig eet of niet goed eet.

Stop je met het eten van vlees? Zorg dan dat je genoeg binnenkrijgt om op gewicht te blijven. Vul jouw voedingspatroon aan met gezonde alternatieven. Geen vlees eten afvallen kan altijd op een gezonde manier. Kies voor groente, fruit en peulvruchten en verlies op natuurlijke wijze de overtollige kilo's.

Vegetarisch eten is geen dieet om snel mee af te kunnen vallen. Het is een gezond dieet waarmee je overtollige kilo's kwijt kunt raken. Het moet echter niet jouw doorslaggevende reden zijn om te stoppen met het eten van vlees. Wil je op een gezonde manier afvallen? Bekijk dan wat dit dieetboek voor jou kan betekenen.

De reden dat afvallen bij geen vlees eten zo snel gaat, is doordat je minder vetten binnenkrijgt met een vegetarisch dieet. Jouw lichaam moet hard werken om vet te kunnen verbranden. Het verbranden van eiwitten en koolhydraten gaat een stuk sneller. Wanneer je minder vet binnenkrijgt, hoeft jouw lichaam dit niet op te slaan, maar kan het direct worden verbrand.

Afvallen gaat dus vanzelf wanneer je vegetarisch gaat eten. Houd er wel rekening mee dat je genoeg moet eten als vegetarisch. Vul het gat aan met natuurlijke en gezonde producten voor het beste resultaat.

De voordelen van vegetarisch eten

Naast het feit dat je eenvoudig op een gezonde wijze kunt afvallen met een vegetarisch dieet en dat het positieve effecten heeft op jouw gezondheid, zijn er nog meer voordelen vegetarisch eten. Laten we alle voordelen van het vegetarisch dieet op een rijtje zetten:

  • Verlaagde kans op hart- en vaatziekten. Een vegetarisch dieet bevat standaard minder verzadigde vetten waardoor je minder snel verhoogde cholesterol waardes krijgt.
  • Positief of de mentale gesteldheid doordat de hormoonhuishouding niet in disbalans komt door vlees.
  • Meer vezels. Wanneer je vegetarisch eet, eet je al gauw meer vezels. Minder je met vlees, dan moet jouw voedingsstoffen uit andere producten halen. Je eet bijvoorbeeld al snel meer peulvruchten of andere vezelrijke producten.
  • Val eenvoudig af doordat je sneller een gezonde keuze maakt en minder vetten eet.
  • Beter voor het milieu. Je draagt met een vegetarisch dieet niet bij aan de vleesindustrie. De vleesindustrie is verantwoordelijk voor veel uitlaatgassen met een direct negatief effect op het milieu.
  • Dierenrechten. Met een vegetarisch dieet help jij dieren. Eet dieren niet op, maar behandel ze met respect met een vegetarisch dieet.

Twijfel jij nog of vegetarisch eten iets voor jou is? De effecten vegetarische eten een voordelen vegetarisch eten spreken voor zich. Minderen met vlees is altijd een goed idee. Minder jouw vleesinname en bevorder jouw groente en fruit inname. Al eet je maar een dag per week vegetarisch, het heeft een bijzonder invloedrijk effect op jouw lichaam.

Uiteraard ben ik zeer benieuwd naar jouw ervaringen! Laat het onderin achter in de reacties 🙂

Wil je op een gezonde manier afvallen? Bekijk dan wat dit dieetboek met o.a. vegetarische recepten, voor jou kan betekenen. Bestel vandaag en je ontvangt direct 25% korting op beide dieetboeken. Leuk voor jezelf maar nog leuker om als cadeau weg te geven! Klik hier voor meer informatie!

 

Share This