
Dit lekkere recept voor een kip shoarma bowl is ideaal voor een warme zomerdag of bijvoorbeeld als frisse lunch.
Kruid de kip en bak het daarna ongeveer 5 minuten in de koekenpan. Als de kip bijna gaar is, voeg je de knoflook toe. Bak dit nog zo’n 1 tot 2 minuten. Voeg tot slot het citroensap toe en laat het nog eventjes borrelen totdat de kip helemaal gaar is. Daarna haal je de kip uit de koekenpan en leg je het in een kom.
Vervolgens bak je de kikkererwten in het kookvocht van de kip. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe aan de kikkererwten. Na zo’n 5 minuten zijn de kikkererwten klaar en verplaats je ze (samen met alle andere ingrediënten van de salade) naar de kom.
Tot slot maak je de dressing aan door alle ingrediënten te mixen in een bakje. Klop de dressing goed, en proef tussendoor even om de smaak te controleren. Uiteraard kun je extra kruiden toevoegen. Zodra de dressing goed op smaak is, giet je het gelijkmatig over de kip shoarma bowl. Eet smakelijk!
Copyright: relaxfit.nl