We hebben er allemaal wel eens last van: overtollig buikvet. Met name in de zomermaanden kan dit erg vervelend zijn. Je voelt je ongemakkelijk in badkleding of om korte zomerkleding te dragen. In dit artikel gaan we dieper in op buikvet kwijtraken en wat je wel en beter niet kunt doen.

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Aan de hand van de onderstaande tips kun je weer vol vertrouwen de zomermaanden in!

Het goede nieuws is, om een plattere buik te realiseren is het niet nodig om zware oefeningen of sporten te gaan doen. Het is gewoon een kwestie van de juiste voeding nuttigen.

Maar welke voedingsmiddelen verbranden buikvet? Het antwoord op deze vraag en meer zullen we hieronder bespreken.

TIP: Als je graag alle informatie in detail op een rijtje wil hebben, dan raad ik je aan om de kookboeken van FitChef Turbo in huis te halen. 

Wat veroorzaakt buikvet?  

De oorzaak van buikvet kan divers zijn. Zo kunnen genen ook een belangrijke rol spelen. Genen bepalen waar je vet in je lichaam opslaat. Maar los van de genen, waar je verder geen invloed hebt, zijn er andere oorzaken die ervoor zorgen dat er overtollig buikvet ontstaat. Zo is voeding een belangrijke factor.

Wanneer je meer eet dan dat je nodig hebt, wordt het teveel aan voedsel omgezet in vet. Dit is de oorzaak van het ontstaan van buikvet.

Let op je dagelijkse voedsel inname 

Gelukkig is deze manier van aankomen goed te verhelpen. Als je zorgt dat je minder eet dan dat je nodig hebt, zal de vetverbranding op je buik al snel starten. Je buikvet kwijtraken kan kort gezegd door minder te eten dan dat je nodig hebt, of door meer te bewegen. Beide methodes zijn effectief bij buikvet kwijtraken.

De meeste mensen weten dit vaak wel, maar om dit ook daadwerkelijk in de dagelijkse praktijk te brengen is weer een heel ander verhaal. Voor beide methodes is een bepaalde discipline vereist. En daar gaat het voor veel mensen mis. Men probeert een dieet of een andere methode om af te vallen, maar bij gebrek aan snelle resultaten gooit men het bijltje er vaak bij neer.

En dat is zonde, want zo moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn.

Hieronder zullen meerdere, zeer makkelijk vol te houden manieren worden besproken waardoor buikvet kwijtraken een stuk beter vol te houden is dan met de gangbare methodes. Als je deze tips opvolgt merk je in veel gevallen niet eens dat je bezig bent met afvallen. Het zijn kleine veranderingen in je dagelijkse leven waardoor buikvet kwijtraken iets vanzelfsprekends wordt.

Eet en drink goede producten 

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet? Wanneer mensen vet willen verliezen, wordt er al snel gesproken over meer bewegen, het liefst sporten op regelmatige basis. Uit meerdere ervaringen blijkt dat dit niet perse de enige manier is om van je (buik)vet af te komen. De grote truc zit hem in wat je eet.

Er zijn voorbeelden van mensen die in een half jaar 30 tot 40 kilo zijn kwijtgeraakt simpelweg door goed voedsel te eten en te drinken. Het dagelijkse programma is heel simpel: eet drie hoofdmaaltijden per dag. Ontbijt, lunch en avondeten. Hierbij maakt het in principe niet uit wat je eet, zolang de maaltijden maar goed in balans zijn.

Dus voldoende eiwit, voldoende groenten, vezels. Eet vervolgens tussen deze drie hoofdmaaltijden door als tussendoortje verschillende soorten fruit of volkoren crackers met een zuivelspread.

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet?

Vaak vragen mensen zich specifiek af welke voedingsmiddelen verbranden buikvet? Avocado's zijn de absolute nummer één. Zij hebben veel vezels. Dit is gunstig, want hierdoor ben je langer verzadigd en ben je minder snel geneigd nog iets extra's te eten. Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet nog meer?

Ook goed voor verbranding van vet zijn diverse soorten noten, zoals walnoten, pinda's, amandelen en pinda's. Zij bevatten allerlei goede onverzadigde vetten die zorgen voor vetverbranding op je buik. Ook verschillende soorten groenten zijn zeer geschikt bij buikvet kwijtraken.

Vetverbranding op je buik zal extra worden aangewakkerd door groenten zoals broccoli, spruiten maar ook diverse soorten ‘kolen' zoals bloemkool, boerenkool en kool.

Buikvet kwijtraken gaat ook uitstekend met het eten van eieren. Eieren bevatten erg veel benodigde stoffen die de vetverbranding op je buik aanwakkeren waardoor buikvet verbranden een stuk makkelijker zal gaan. Ook groene thee is een zeer geschikt middel bij buikvet kwijtraken. Uit diverse testen is gebleken dat groene thee de stofwisseling met 30 tot wel 45% verbeterd.

Door het drinken van thee zal de vetverbranding op je buik worden versneld. Ook het eten van diverse soorten bonen zorgen voor een aanmerkelijke vetverbranding op je buik. Zij bevatten veel vezels waardoor je ook langer een verzadigd gevoel hebt.

Drink elke dag water 

En nu komt het allerbelangrijkste gedeelte: drink water. Grijp ieder excuus aan om een glaasje water te drinken. Zorg ervoor dat je minimaal 1,5 tot 2 liter per dag aan water drinkt. Dit kan gewoon uit de kraan zijn, maar mag ook water uit de supermarkt zijn.

Water is de factor die ervoor zorgt dat je goed gehydrateerd blijft en dat de vetverbranding op je buik in een versnelling komt.

Eet en drink dagelijks op deze manier, je kan optioneel één snackdag per week invoeren als je daar behoefte aan hebt. Je zult versteld staan van de snelle en goede resultaten. Je zal je hiernaast geestelijk ook aanzienlijk beter voelen.

Neem een goede houding aan

Je kan al veel van je optisch zichtbare buik laten verdwijnen door simpelweg een goede houding aan te nemen. Veel mensen vervallen vaak in een zogenaamde ‘zoutzak' houding. Het hoofd naar beneden gericht, een holle rug, de buik naar voren. Vaak is dit ook een gevolg van een lager zelfvertrouwen als gevolg van het overtollige buikvet. Juist wanneer je last hebt van overtollig buikvet is een correcte houding van je lichaam erg belangrijk.

Wanneer je fier rechtop staat, borst vooruit en kont naar achteren, je hoofd fier op je schouders is de omvang van de buik al direct een aanzienlijk stuk minder. Ga maar eens voor de spiegel staan en probeer het uit, je zal direct zien wat een groot verschil een simpele correcte houding van je lichaam al maakt.

Zorg voor regelmatige beweging 

Hiermee bedoelen we niet dat je dagelijks flink moet gaan sporten, in tegendeel. Om van je overtollige buikvet af te komen is dagelijkse of regelmatige beweging afdoende voor vetverbranding op je buik. Het liefst beweging waarbij je het gehele lichaam gebruikt.

Een goede optie is dagelijks een wandeling maken voor minimaal een half uur. Voor mensen met een hond is het een ideale combinatie. Met wandelen, hoe minimaal de inspanning ook lijkt, train je het hele lichaam, alles is in beweging. Daarnaast is wandelen bevorderend voor je lichaamshouding die we in het vorige kopje hebben besproken.

Op deze manier doe je dus al twee activiteiten die ervoor zorgen dat je overtollig buikvet op termijn laat verdwijnen. Ben je liever wat actiever bezig? Dan is joggen een goede optie.

Het ideale van joggen is dat je rent op een rustig tempo, waardoor je je niet in het zweet hoeft te werken. Wissel bij het joggen om de paar honderd meter af met lopen. Op die manier voorkom je verzuring van je spieren.

De essentie van buikvet kwijtraken

Na het lezen van het voorgaande heb je waarschijnlijk zelf de conclusie al wel getrokken: buikvet kwijtraken is je leven aanpassen aan een gezondere stijl. Je gaat niet noodzakelijkerwijs minder voedsel tot je nemen, maar voedsel dat gevarieerd en doordacht is. Je eet dus gewoon net zoveel als dat je wilt, maar je zorgt dat bepaalde type voedingsmiddelen voorkomen in je dagelijkse inname. Buikvet kwijtraken is, als je het doet zoals hierboven beschreven, eigenlijk zo lastig nog niet.

Verander je levensstijl 

Je hoeft alleen maar je dagelijkse leven een beetje bij te sturen. Hierbij is de combinatie van goed en gevarieerd eten en drinken erg vitaal. Dit in combinatie met voldoende dagelijkse beweging zal ervoor zorgen dat buikvet kwijtraken een makkie wordt. En het mooiste van alles is dat je niet intensief hoeft te gaan sporten of naar een sportschool moet.

Het kan natuurlijk wel, sporten is bijzonder goed voor lichaam en geest. Daarnaast is het ook een goede manier bij buikvet kwijtraken. Maar als je een sportief dagelijks bestaan niet zint, is dit dus niet noodzakelijkerwijs nodig om van je buikvet af te komen.

Verwacht geen wonder binnen een week

Hoewel je je aanzienlijk beter gaat voelen en je zeker zal afvallen in de eerste week, verwacht niet dat de vetverbranding op je buik ervoor zorgt dat het binnen een week allemaal weg is. Je lichaam is een dynamische fabriek, het heeft tijd nodig om zich te realiseren dat de dingen voortaan anders gaan.

Je lichaam gaat zich langzaam maar zeer zeker aanpassen aan de nieuwe situatie. Wanneer bovenstaande stappen worden uitgevoerd is vetverbranding op je buik en dus je buikvet kwijtraken een gegarandeerde uitkomst.

Uiteraard ben ik zeer benieuwd naar jouw ervaringen! Positief of negatief? Laat het achter in de reacties!

Meer weten?

Als je graag alle informatie in detail op een rijtje wil hebben, dan raden we je van harte aan om de kookboeken van FitChef in huis te halen! In de juist gebalanceerde FitChef dieetboeken vind je snel te bereiden recepten die je helpen bij spieropbouw en vetverlies. Met de recepten die in de FitChef kookboeken staan heb je binnen no time een eiwitrijk recept op tafel.

In de kookboeken van fitchef vind je eiwitrijke recepten voor ieder moment van de dag die uitermate geschikt zijn voor een fit, gezond én atletisch lichaam. In de boeken van FitChef vind je nog meer zoals: een vijf stappenplan waarmee je een persoonlijke weekmenu kunt creëren, voorbeeld weekmenu’s, bewaartips en meal prep tips. Laat deze kans dus niet liggen en schaf deze kookboeken aan om zo goed bij te kunnen dragen aan jouw spieropbouw en vetverlies.

Bestel vandaag en je ontvangt direct 25% korting op beide dieetboeken. Leuk voor jezelf maar nog leuker om als cadeau weg te geven!

Tip: Gebruik kortingscode 5555 bij je bestelling voor €5,- korting!

Fitchef Facebook Reviews

Tip: Gebruik kortingscode 5555 bij je bestelling voor €5,- korting!

Share This